El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera (BLOC), ha informat que des del seu grup parlamentari presentaran una esmena a la totalitat a la Llei de Protecció Civil i Emergències que ha portat el govern valencià al parlament. Segons el portaveu valencianista, s’ha pres esta decisió perquè l’executiu de Camps, “s’havia compromés amb els bombers valencians que abans d’eixa llei s’aprovaria una llei autonòmica de bombers i això no s’ha fet així”.

Per al portaveu de la tercera força política de les Corts, “este és un altre incompliment del Consell amb els bombers, que estan marginats laboral i econòmicament des de fa molt de temps. No hem d’oblidar que al mes d’agost els bombers es manifestaren a les portes del Palau de la Generalitat perquè paguen els 31 milions que deu la Generalitat als tres consorcis provincials. Nosaltres hem preguntat del per què d’eixe retard i d’eixe impagament i el conseller Castellano ha tingut la poca vergonya de contestar-nos que la Generalitat compleix amb les aportacions. Si és així, aleshores els bombers protestaran per vici. Cal que el Consell tinga un poc més de vergonya i conteste sense faltar al respecte i a la intel·ligència i cal que deixen d’intentar negar la realitat”.

Morera ha criticat que el Consell, “com sempre, va a la seua i fa les coses sense parlar i sense escoltar als col·lectius professionals. També és molt lamentable que vaja fent promeses que després no compleix, com el que ha passat amb els bombers, que veuen que no tenen la seua llei autonòmica i que el PP sí que vol tirar endavant la llei de Protecció Civil i Emergències”.

El parlamentari valencianista ha demanat al conseller Castellano que es “reunisca amb els bombers i que done compliment a les promeses que ha fet, si és que realment l’importa el benestar d’eixos professionals que són tan necessaris per a la seguretat de la nostra societat”.