En plena crisis econòmica, els comerciants del nostre poble han eixit de nou al carrer, amb la finalitat primordial de vendre els seus productes i serveis, al mateix temps que promocionen el poble.

Som conscients del gran esforç que realitza l’Associació de Comerciants de Gata, especialment la seua Junta Directiva. Un treball que ja porten alguns anys realitzant amb dedicació, voluntat, molta il·lusió i sobretot pocs diners, cosa que encara és més d’agrair.

Per alguna raó, diuen que quan els polítics no funcionen, ha de ser la societat civil qui ha de prendre la iniciativa. Ha estat el poble de Gata, un poble emprenedor i treballador, bressol de la indústria artesana a la nostra Comarca, però l’anomenada “globalització”, i la falta d’estímuls i de visió, han fet que els sectors manufacturers anaren, paulatinament, caminant cap al sector comercial.

En aquesta pèrdua de protagonisme del progrés, no ens podem oblidar dels polítics, aquells, que en un principi havien de ser capaços de planificar, de crear les condicions propícies per posar les bases adequades per a la reconversió i reactivació del teixit industrial del nostre poble. No cal ni recordar que en gairebé 10 anys, no hi ha hagut Ajuntament capaç d’enllestir un miserable Polígon Industrial.

Tampoc voldríem oblidar-nos del repetit i manotejat Pla General, tant recurrent per aquells que no han fet res durant quatre anys i que s’afanyen a desempolsar quan s’acosten les eleccions.

Però, el més greu de tot i que no té ja cap excusa, (ara que estem veient que la crisi s’allarga, i, si es veritat que volem viure del comerç i del turisme), és que a hores d’ara encara no se sàpiga res del famós Pla de Comerç Local. Què esperen aquestes ments “pre-clares” que ens governen per posar-lo a l’abast dels nostres Comerciants? No és vergonyós que havent-lo fet i pagat amb diners públics, encara ningú no sàpiga res de res del famós Pla del Comerç Local? Al plenari de dimarts passat, a una setmana escassa de la Fira, el regidor de Comerç, no va dir ni “Mu”.

L’eixida de la crisi, és cosa de tots, però cal predicar amb l’exemple. Sense diners, i

especialment, sense idees, més val que se’n vagen cap a casa.

Tot i això, esperem que la pluja no malmeta la Fira.