.- El Secretari Local del Bloc, Joanvi Vallés, ha assistit a l’acte de commemoració d’aquells que lluitaren pels Furs i Privilegis de l’antic Regne de València.

Este diumenge 9 de desembre, Joanvi Vallés s’ha estrenat com a Secretari Local a este acte emotiu i significatiu per als nacionalistes de la nostra comarca, al qual ha assistit acompanyat per Jaume Costa, qui va ser secretari local fins fa unes setmanes, i també per Joan de Deu Fornés i Josep Jeroni Pedro, tots ells històrics militants del Bloc a Gata.

En paraules del nostre Secretari Local, “este tipus d’acte són els que ens refermen en la nostra història i passat comú, en la nostra llengua i cultura pròpies dels valencians i valencianes”, per això ha fet incís en que s’ha de seguir potenciant, any rere any, i seguir recolzant al col·lectiu del Bloc Jove per a que continue organitzant-lo, “ja que la flama i les forces per a treballar són el seu dia a dia, i sense els joves no hi ha futur possible”.

Enllaçant un poc amb l’actualitat que estem vivint, als parlaments realitzats a l’acte, s’ha destacat que ara estem en un procés on també podem perdre el nostre autogovern com a poble, ja que les polítiques del govern central van encaminades a desmantellar, sistemàticament, el sistema autonòmic i tornar al centralismes i provincianisme més rancis i caducs.

L’Aplec Nacionalista de la Marina Alta és on els nacionalistes de la Marina rendeix homenatge a aquells que lluitaren pels Furs i Privilegis dels valencians i valencianes.