L’altra cara dels Minijocs a Gata o 730 dies perduts.

Després de felicitar a tots els xiquets del nostre poble participants de la X edició dels Minijocs de la Marina Alta, i en especial a aquells que han rebut una medalla, volem convidar a una reflexió al nostre equip de govern.

 

Vam vorer a la Sra Alcaldessa a la Tribuna de les Autoritats el dia de la inauguració i la vam tornar a veure el dia de la cloenda posant les medalles.

Però durant el 730 dies que han transcorregut des de la IX edició fins a la X edició, no l’hem vista, ni a ella, ni a la Regidora d’esports, ni al tècnic esportiu que convocaren el Consell Municipal d’Esports.

No hem vist cap nota, cap avís demanant que els xiquets i xiquetes interessats en participar en els Minijocs i en edat de fer-ho, s’apuntaren algun lloc a fi de poder preparar-se i anar. No hem vist acondicionament de cap espai per practicar les proves d’atletisme, ni material destinat a eixe fi.

NO HEM VIST RES DE RES.

Vergonyós ens ha semblat que un poble com Gata portara una delegació de 34 xiquets i xiquetes, dels quals 17 eren l’equip de futbol, 4 pilotaris, i la resta gimnàstica rítmica, tenis, natació i algunes corredores. No hi havia bàsquet, no hi havia handbol, no hi havia escacs, no hi havia karate, no hi havia frontó…

Del mateix equip de futbol van preparar dos o tres setmanes abans les següents disciplines: llançament de pilota, bot de llargària, relleus (medalla de bronze) i cros (medalla de plata). No hi ha xiquets que practiquen cap altre esport?. No s’han pogut invertir durant 730 dies ningun per fer i preparar un equip de qualsevol altra disciplina? Pobles com Benissa, sense tindre equip de handbol, han agafat alevins dels equips de futbol en edat de competir i han participat en eixes dos disciplines: futbol amb els infantils i handbol amb els alevins.

PER QUÈ NO S‘HA PREOCUPAT NINGÚ DE QUE MOLTS MÉS XIQUETS POGUEREN PARTICIPAR D’ESTA FESTA DE L’ESPORT?

I no entrem a valorar la preparació de les disciplines que no venien d’un equip. Des del bot de llargària, que es va practicar amb un “fosso” real 5 minuts abans de la prova, passant per l’anulació d’un bon tir de pilota, perquè ningú havia explicat per on es tornava a la pista després del llançament… Deplorable.

Felicitar als pares i mares de les xiquetes de gimnàstica rítmica que cada mes paguen a la professora que les ha preparat molt bé i ens ha permès una medalla d’or, plata i bronze en diferents modalitats.

Estaria l’Alcaldessa preguntant-se quan posava les medalles a estes xiquetes que ha fet l’Ajuntament per elles? Què farà per recompensar eixe esforç econòmic particular i personal que li han permès eixir a la foto?

Felicitar als xiquets de pilota valenciana, que malgrat haver-se equivocat la “speaker” i dir que el tercer lloc era per a Pedreguer, va a acabar anant la nostra Alcaldessa a posar-los la medalla. I ens preguntem, quan posava la medalla a estos pilotaris… estava pensant quan pagaria l’Ajuntament el lloguer del trinquet on estos xiquets s’han ensenyat a jugar a pilota?

Felicitar al xiquets de relleus i cross, que no saben si l’any que ve haurà futbol o molt hauran de pagar per ell. Pot ser l’Alcaldessa meditava sobre açò i la pseudoescola de futbol quan posava les medalles.

I felicitar, a tots aquells xiquets que sense haver segut guardonats han estat ahí. Donant-ho tot. Als nadadors, que s’han pagat la piscina coberta i el desplaçament per practicar eixe esport, als tenistes. I a les xiquetes corredores, que s’han vist privades de la cursa a Gata amb el que s’han vist privades de poder obtindre mencions especials a les classificades locals. I només Déu sap si podrem recuperar eixe esdeveniment esportiu al nostre poble…

No sabem si alguna d’estes reflexions es va fer l’Alcaldessa a la tribuna d’honor, o posant les medalles, o tal volta l’encarregada d’estos menesters és la Regidora d’esports que no vam vorer perquè estaria empleada en este assumpte. O el regidor d’Hisenda que en la elaboració dels pressupostos va dotar la partida amb 57.355,66 euros.

I així i tot, vam tornar cap a casa ben contents d’haver participat, amb un poc de dificultat per identificar-nos perquè com a poble, no vam poder tindre ni una trista camisa que diguera GATA, i cadascú va anar conforme sa mare el va vestir. Igual que com ens vam preparar per la competició.

ÀNIMS XIQUETS!! Que resten 730 dies pels propers Minijocs i estem segurs que des de l’Ajuntament, a partir de ja, està posant-se en marxa la preparació de la XI edició dels Minijocs de la Marina Alta. I anirem més de 50, amb camiseta que diga GATA, i participarem em moltes disciplines, i ens entrenarem, i treballarem els valors que ens donen l’esport, els equips, els companys… No trobeu que ens HO MEREIXEM?.

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *