El síndic de Compromís aposta per recuperar la dignitat dels valencians i presenta un pla de xoc per a crear 20.000 llocs de treball de forma immediata

El síndic de Compromís, Enric Morera, s’ha estrenat en el debat de política general amb un discurs centrat en la defensa de “la dignitat del poble valencià” i en “la recuperació i regeneració de la democràcia”. En la seua intervenció, Morera ha recordat la imputació del president de la Generalitat, en el cas Gürtel i li ha exigit la seua dimissió immediata.

El síndic valencianista ha criticat el discurs “irreal, fantasiós i sense cap tipus d’autocrítica”. “La propaganda no ens farà eixir de la crisis”, ha advertit Morera per a plantejar després un pla de xoc que permetria, al seu parer, la creació de 20.000 llocs de treball de forma immediata. La proposta de Compromís, passa per l’aposta decidida per l’audiovisual valencià —ha denunciat la contractació abusiva de professionals i produccions foranes—; la posada en servei de forma efectiva de la policia autonòmica, amb 5.000 llocs de treballs directes; la contractació dels 1.500 interins de l’ensenyament que el govern de Camps vol suprimir; i més inversió en obra pública centrada, sobretot, en el ferrocarril, “encara no sabem què ha sigut de pla de Rodalies, anunciat a bombo i plateres el passat abril”, ha dit Morera.

El líder del Bloc, ha posat especial èmfasi en els valors valencianistes, acusant Camps “d’haver sotmès al poble valencià a l’humiliació, el clientelisme, i el sucursalisme”. “No consentirem que continuen ignorant-nos com a poble. Per això faig una crítica a la majoria silenciosa, perquè no es desmoralitze i confie que les coses poden canviar”, ha expressat Morera alhora que tancava el seu discurs —l’únic que s’ha expressat en valencià— amb una frase de Vicent A. Estellés: “No s’és re si no s’és poble”.

Article de l’AVUI.cat